Trefwoorden: Fijne gastronomie, Eerlijke keuken, Dagverse producten, Lunch, Diner, Frans Belgische keuken, Restaurant met tuin en terras, Volledige open keuken, Rolstoeltoegankelijk restaurant, Restaurant toegankelijk voor kleine huisdieren
Rubrieken: Restaurants
Zoekt u een culinaire beleving die ook nog eens betaalbaar is? Kom dan langs bij Laissez-Faire, gehuisvest aan de Scheepsdalelaan 12 in Brugge. Het is een van die restaurants waar een stel zeer gastvrije eigenaren u van harte welkom heten. David Demeyere en Vanessa Fraikin zijn overtuigde cuisiniers en verwennen u met fijne gastronomie, eerlijke keuken, dagverse producten voor lunch en diner. Hun Frans Belgische keuken is bekend onder de Bruggelingen. Het is een restaurant met tuin en terras, volledige open keuken en u treft er een rolstoeltoegankelijk restaurant. Het is bovendien een restaurant toegankelijk voor kleine huisdieren. Maak gebruik van de take away.
Om de gasten in het restaurant zo veel mogelijk te betrekken bij het creatieve proces in de keuken, is er een open verbinding tussen die twee ruimten. Ze hebben bij Laissez-Faire een bijzondere filosofie over het uitoefenen van het vak van restaurateur. Zeker in een pittoresk stadje als Brugge is het van belang dat je een restaurant van een geheel eigen karakter voorziet. Zo onderscheidt je de zaak van de concurrentie. Zelf zeggen ze daarover, bijna in dichtvorm: “Door u te betrekken bij de kookkunsten en de gerechten op een interessante manier aan u voor te stellen, ontstaat een sfeer van kunst op het bord.”
Proef en geniet van hun spijzen. Zij hebben geen vast menu, dus zonder vaste kaart. Hun motto is: laat u leiden en verleiden. Er is ook een traiteursdienst waar u gebruik van kunt maken.
Met een lekker wijntje wordt u door David en Vanessa snel op uw gemak gesteld. Chef David Demeyere heeft zijn culinaire sporen verdiend door veel ervaring op te doen in gerenommeerde restaurants. Al deze verzamelde kennis heeft hij aangevuld met stages in erkende sterrenrestaurants. Sinds hij zelf chef van een eigen restaurant is, kan hij zijn keuzes naar eigen inzicht bijstellen en vernieuwen. Partner Vanessa zorgt voor een gezellige sfeer, waar u graag regelmatig naar terugkeert. U wordt tussen de gangen door op een huiselijke manier ingelicht over wat er nog gaat komen. De voorpret is steeds een onderdeel van de beleving.